Je wil natuurlijk dat jouw hond lang gezond blijft. Daarom is het belangrijk om te weten wat zijn of haar voedingsbehoeften zijn. Honden hebben namelijk een specifiek dieet nodig met voldoende eiwitten en essentiële vetten. Daarnaast is een goede balans tussen vitaminen, mineralen en koolhydraten van essentieel belang. Ook is het belangrijk om te weten dat deze voedingsbehoeften kunnen afhangen van diverse factoren. Denk hierbij aan de grootte, leeftijd en het ras. Voldoende water, regelmatige maaltijden en een gezonde traktatie houdt je hond in balans.

Het juiste voer kiezen voor mijn kat

Ook voor katten is het juiste voedingspatroon belangrijk. Wist je dat katten van nature carnivoren zijn? Dit houdt in dat ze een dieet nodig hebben dat rijk is van dierlijke eiwitten. Als eerst is het belangrijk om bij het uitzoeken van kattenvoer te letten op hoogwaardige ingrediënten. Denk hierbij aan vis, vlees of gevogelte. Daarnaast is het belangrijk om te letten op voedingsstoffen zoals omega-vetzuren, taurine en vitamines. De keuze tussen nat of droog voer is afhankelijk van de voorkeuren van jouw viervoeter.

Waar moet ik op letten?

Bij het kiezen van de voeding voor jouw hond of kat is het belangrijk om op diverse dingen te letten. Houd bijvoorbeeld in je achterhoofd dat de samenstelling van de ingrediënten erg belangrijk is. Daarnaast moet het voer voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van je huisdier. We helpen je graag verder met het uitzoeken van de beste maaltijd.

Het belang van eiwitten

Eiwitten zijn niet alleen voor mensen heel belangrijk, maar ook voor dieren. Eiwitten spelen namelijk een cruciale rol in de opbouw en het behoud van spieren, organen en het immuunsysteem. Daarnaast levert eiwitten ook energie op. Bij het kiezen van voer voor jouw trouwe viervoeter is het dus belangrijk om te zorgen voor voldoende eiwitten.

Koolhydraten en vetten

De juiste hoeveelheid vetten is natuurlijk ook heel belangrijk. Want te veel is niet goed, maar te weinig ook niet. Vetten zijn belangrijk voor de opname van oplosbare vitaminen en het handhaven van een gezonde huid. Koolhydraten daarentegen bieden energie en bevatten vezels die goed zijn voor de spijsvertering. Katten hebben een minder sterke behoefte aan koolhydraten dan honden. Dit komt doordat katten hun energie voornamelijk uit eiwitten en vetten halen. Honden halen hun koolhydraten uit bijvoorbeeld aardappelen en rijst.

Voedselallergieën

Een veelvoorkomend probleem bij huisdieren is ook wel een voedselallergie. Dat is natuurlijk niet wat je wil. Een voedselallergie kan zelfs leiden tot spijsverteringsklachten en huidproblemen. Maar hoe ontstaat zo’n voedselallergie eigenlijk? Dit kan natuurlijk door meerdere factoren komen, maar vaak wordt het veroorzaakt door een overgevoelige reactie van het immuunsysteem.

Hoe kan ik een voedselallergie herkennen?

Bij huisdieren is een voedselallergie moeilijker te constateren dan bij ons als mens. Dieren kunnen namelijk niet praten. Ondanks dat ze niet kunnen praten, kun je wel veel symptomen herkennen. Je huisdier zou bijvoorbeeld heel veel last kunnen hebben van een jeukende huid, oorontsteking of zelfs braken en diarree. Houd dit dus goed in de gaten als dit vaker gebeurt. Mocht dit te veel voorkomen is het slim om over te schakelen naar hypoallergeen voer.

Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan is het nuttig om samen met je dierenarts te overleggen. Het bepalen van een ideale balans is natuurlijk niet een makkelijke klus.

Het belang van een dierenverzekering

Het beste voor je huisdier wil natuurlijk iedereen. Daarom is het belangrijk om een regelmatig en gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Niet alleen een voedingspatroon is belangrijk, maar het is ook goed om je huisdier goed te verzekeren. Mocht er namelijk toch onverwacht was misgaan waardoor je met je geliefde dier naar de dierenarts moet, dan worden deze kosten gedekt. Onverwachte gezondheidsproblemen of misschien wel ongelukken kunnen helaas hoge kosten met zich meebrengen, een goede verzekering biedt financiële zekerheid. Ga naar de dierenverzekering van InShared en sluit het vandaag nog af.